wtorek, 15 grudnia 2009

Dip musztardowy do wieprzowiny

Jest rewelacyjny.
Wywołuje wśród 'konsumentów' zachwyt i zaraz słyszę ' a co to takie pyszne?'
Jest bardzo prosty , wykonany ze składników które zawsze są w lodówce.

Składniki:

-5 łyżek majonezu

-4 łyżeczki śmietany 18 %
-1 łyżka musztardy bardzo ostrej
-1 łyżka ketchupu
-1 czerwona cebula bardzo drobno pokrojona
-sól, pieprz

Wszystkie składniki połączyć , doprawić sola i pieprzem do smaku.
Odstawić do lodówki co najmniej godzinę przed podaniem.

Smacznego :))


6 komentarzy:

  1. ambrozjo nie moge dodac komentarzy na Twoim blogu :(((
    wklejam tu. przepisow jeszcze nie przejzalam ale podoba mi sie strona :)
    ''wow! bardzo sie ciesze ambrozjo i juz czekam na przepisy, ktore mialas wstawione w 'starym' blogu :))) mialam strasznego smaka na jakies danie, ze szpinakiem chyba, a potem juz nie bylo okazji go skopiowac :(
    i_figa''

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie mi sie podoba. Jedynie tlo mi sie kojarzy z zielnikiem, apteka itp.

    OdpowiedzUsuń
  3. Szata piekna i bardzo stylowa, a sam pomysl genialny, bede korzystala na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Figuś :) to pewnie był przepis na pierożki ze szpinakiem i łososiem , o ile dobrze pamietam :)
    Z tym logowaniem nie tylko ty masz problemy - postaram sie jakoś zaradzić :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Holly :) to jest bazylia ( jedno z wielu ziół używanych w kuchni ), a sam szablon jest typowo kuchenny:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Matyldo :) dziękuje bardzo , zaglądaj i korzystaj będzie mi baardzo miło :)

    OdpowiedzUsuń